Asbest in beglazingskitten: cursus maakt deskundigheid aantoonbaar

Asbest in beglazingskitten: cursus maakt deskundigheid aantoonbaar

Kenniscentrum Glas geeft dit najaar drie keer de cursus ‘Saneren asbesthoudende beglazingskit’ en brengt om die reden de Factsheet Asbest in beglazingskitten van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en Koninklijke OnderhoudNL nog eens onder de aandacht. Vanwege de gezondheidsrisico’s van asbest in stopverf en kit is het belangrijk om de medewerkers goed voor te lichten. In de cursus komen onderwerpen aan de orde zoals het herkennen van asbest, de regelgeving, de indeling in risicoklassen en hoe te handelen bij het verwijderen van asbesthoudende kit. Lees het hele artikel op https://www.glasinbeeld.nl/20635/asbest-in-beglazingskitten-update-factsheet/

Voor het verwijderen van asbesthoudende kit hebben we een speciale sectie op onze website. In het toepassingsgebied Verwijderen asbesthoudende beglazingskit tonen we de middelen die je misschien nodig hebt bij het verwijderen van asbesthoudende kit. Naast producten als afzetlint, afzetborden, overalls, ducttape, messen en spuitlijm vind je hier ook de voorgeschreven stofzuiger met afvalemmer met ingebouwde HEPA-filter terug: de Numatic HZC390L.

Wil je het gehele Protocol sanering van asbesthoudende beglazingskit onder risicoklasse 1 terug lezen? Je kan hem hier terug vinden.