Alles over stofzuigers

Alles over stofzuigers

Wij verkopen allerlei soorten, maten en merken stofzuigers. Ook leveren we waterzuigers. Een deel daarvan vind je in onze webshop. Wat zoek jij?

Werk je met gezondheidgevaarlijke stoffen zoals asbest, schimmel, glaswol, nikkel, cement, minerale vezels, cadmium, lood etc dan heb je een stofzuiger nodig met een H-keur. Deze H-klasse stofzuigers voldoen aan specifieke eisen. Denk daarbij aan de filtratiegraad (< 0,005%) en een dubbele vergrendeling op het afnemen van de motorkop. Dat maakt dit soort stofzuigers uiterst geschikt om te werken met kanker- en ziekteverwekkende stoffen.

H-klasse stofzuigers zijn uitbreid gekeurd door een onafhankelijk daarvoor gecrediteerd testcentrum. Kort gezegd, wordt er gekeken of de gevaarlijke stof die de stofzuiger in komt er ook in blijft. Waar niet naar wordt gekeken is wat de gevaarlijke stof aan de buitenkant doet. Is dat makkelijk schoon te maken? Hoe wordt de koeling van de motor (of motoren) geregeld? Komt de koellucht uit de omgeving, dan wordt de hele motor ook besmet met de gevaarlijke stof. Dat maakt zo'n stofzuiger minder geschikt om in een containment te gebruiken. De H-klasse stofzuigers van Numatic en Soteco die we aanbieden hebben allemaal indirecte koeling. De koellucht komt door het HEPA-filter naar de motor.

Let ook op de uitvoering die je kiest. Heb je één of twee motoren nodig? Logisch, dat twee motorige stofzuigers krachtiger en groter zijn. Wat moet de diameter van de slang zijn? Bij een kleinere diameter van de slang is de zuigkracht vaak iets hoger, maar de capaciteit kleiner.

Hieronder een verkort overzicht van de stofzuigers die we op dit moment hebben:

Staat je stofzuiger er niet bij of heb je advies nodig? Neem contact met ons op via info@ast.nl