3M Aura als beste getest!

3M Aura als beste getest!

Het 3M Aura 9320D+ FFP2 ademhalingsmasker scoorde boven het gemiddelde in alle productvergelijkende testen van de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest die gebaseerd waren op de Europese norm EN149:2001+A1:2009, en kreeg als enige de top rating "aanbevolen".

De Duitse consumentenorganisatie Stifung Warentest heeft tien FFP2 maskers van verschillende fabrikanten getest en heeft de filterefficiëntie, de pasvorm bij verschillende type dragers en het ademcomfort onderzocht. Dit zijn criteria, waar ook 3M bij de maskerproductie nadrukkelijk belang aan hecht.

Een belangrijk testcriterium was de pasvorm. Alleen een goed passend masker voorkomt dat in de lucht zwevende deeltjes de ademzone van de drager bereiken en zo het beschermende effect verminderen. Elk masker werd daarom op tien verschillende proefpersonen getest. Een Europese norm vereist namelijk, dat FFP-gecertificeerde maskers bij acht van de tien testpersonen, niet meer dan 8 procent van de aërosolen mogen doorlaten. Deze norm werd door het 3M Aura masker volledig gehaald. Het was het einge masker dat bij alle tien de proefpersonen aan dit criterium voldeed.

Natuurlijk is deze testwinnaar ook bij ons te koop. Klik hier om naar het product te gaan.

Test overzicht 3M Aura 9320D+Gerelateerde producten