AST

Welkom op de site van AST Holland B.V.

Efficiënt en doelmatig beschermen van de werkende mens is vanaf de oprichting in 1987 hét uitgangspunt van AST geweest. Ook alle overige hulpmiddelen die bij AST verkrijgbaar zijn, zijn efficiënt en doelmatig. Een prima prijs-kwaliteit verhouding is daarbij erg belangrijk. Immers, de producten en adviezen van AST moeten u als klant helpen uw werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren!

Meer dan asbest alleen!

Het toeleveren aan de asbestverwijderende industrie is de belangrijkste activiteit van AST. Als marktleider in Nederland beschikt AST over veel kennis en ervaring.Het in kaart brengen van risico’s (de RI&E), het voorkomen daarvan of het beschermen van de mens daartegen is voor AST dagelijks werk. Ook buiten de asbest! Als de omgeving maar smerig genoeg is, kan men bij AST u helpen met advies, adembescherming, weggooikleding, decontaminatiesystemen enz.!

Kopen of huren?

Het kopen van hulpmiddelen of persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) is meestal de eerste en enige optie. Veel PBM-leveranciers gaan niet verder. AST wel! Met een goed uitgeruste verhuurafdeling beschikt AST over de infrastructuur om u de meeste goederen ook in de verhuur aan te bieden. Wat is er makkelijker dan tijdens een stop de motoraangedreven adembescherming te huren bij AST. Geen zorgen meer over onderhoud en certificering. Dat regelt AST!

24 uur bereikbaar, 7 dagen van de week

Binnen de traditionele markt van AST is het heel normaal om de klok rond voor de klant klaar te staan. Projecten stoppen in het weekend niet en gaan vaak ook ‘s nachts door.

Heeft u een calamiteit? Bel het centrale nummer van AST (010–497 1000) ! 

Internationaal

Vanuit Rotterdam belevert AST Holland B.V. geheel Nederland.  Maar dat is niet alles! Met activiteiten in de meeste grote Europese landen bestaan er voor AST geen grenzen.

 

Het Safety Sign is een teken van gecontroleerde kwaliteit voor arbeidsomstandigheden, -veiligheid en -gezondheid waar u op kunt vertrouwen. Het Safety Sign mag alleen gevoerd worden door bedrijven die erkend zijn door de Stichting Bedrijfserkenning voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn op de werkplek. Natuurlijk is AST in het bezit van het Safety Sign. Jaarlijks wordt gecontroleerd of u via AST nog verzekerd bent van passende kwaliteit, vakmanschap en service op het gebied van arbeidsveiligheid. 

Bij het dragen van vol- en halfgelaatsmasker binnen de asbestverwijdering is het verplicht om jaarlijks te testen of uw masker goed aansluit op uw gezicht. Dit moet u laten uitvoeren bij een bedrijf met het gele safety sign. AST heeft dit keurmerk. Als u uw test bij ons laat uitvoeren bent u verzekert van:

  • een gespecialiseerde toeleverancier met kennis van zaken
  • dat de testen worden uitgevoerd met een gevalideerde (goedgekeurde) meetmethode
  • dat de mensen die de face fittesten uitvoeren daarvoor speciaal zijn opgeleid en zij de nodige kennis en ervaring hebben
  • meetapparaat waarmee de face fittesten uitgevoerd worden, goed onderhouden zijn door de leverancier en is tijdig zijn gekalibreerd.

 

Het Kenniscentrum Handel heeft ons erkend als leerbedrijf, op grond van deze erkenning zijn wij bevoegd om de beroepspraktijkvoering in de takken Groothandel en Internationale handel voor het middelbaar beroepsonderwijs te verzorgen. Wij vinden het onderhouden van een goede band tussen ons en het onderwijs erg belangrijk en geven stagiairs graag een plaats binnen onze organisatie.


Kwaliteitsborging ISO 9001

Het kwaliteitssysteem van de AST-groep voldoet aan ISO 9001:2015. Maandelijks staan de Toolbox-meetings op het programma en temminste twee keer per jaar worden er Interne Audits uitgevoerd. Leren van eventueel gemaakte fouten staat daarbij centraal. Jaarlijks komt Lloyd’s Register Quality Assurance uit Rotterdam, namens u, controleren of AST nog kan waarmaken wat aan u beloofd wordt. Want dat is volgens AST kwaliteitsborging: leren van gemaakte fouten en doen wat je belooft! (klik hier voor kopie certificaat) 

Ons Kernassortiment

Heeft u dat nu ook? Dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien? Als het om PBM’s gaat is het aanbod enorm. Zo groot dat het erg moeilijk is om een goede keuze te maken. Dat hebben wij bij AST dus al voor u gedaan! We hebben die keuze Onze Keuze genoemd. U kunt ons voorkeursassortiment herkennen aan het groene ok!-logo. Heeft u speciale wensen? Natuurlijk kan AST ook die invullen. Neem contact op met de binnendienst om de mogelijkheden door te nemen. 

Geauthoriseerd service agent Scott producten.

Door onze leverancier Scott is onze technische dienst getraind en geauthoriseerd om alle Scott producten te onderhouden en te keuren.

Privacyverklaring

AST conformeert zich aan de algemene verordening gegevensbescherming en aan haar privacyverklaring.